+1 do Budowy
Widziałeś kiedyś Kraków, takie piękne miasto pełne turystów z całego świata, tętniące życiem, wesołe... Zapomnij człowieku i przestań czytać te cholerne gazety z przed wojny. Wolałbym trafić już to tych świątobliwych kaznodziei z Częstochowy niż do Krakowa. Zapchlone miasto, wszyscy którzy tam żyją tylko czekają na takich jak ty. Wejdziesz tam i musisz mieć albo dużo szczęścia, abo być piekielnie dobry żeby wyjść z niego cało. Wiesz że na placu przed Wawelem urządzili sobie arenę, gdzie mordują się najlepsi gladiatorzy w tej części świata?
W świecie rządzonym przez morderców, reguły są jasne i proste. Trzeba umieć walczyć, by przeżyć. Jeśli ktoś cię okradł, to znaczy, że źle tego strzegłeś. Jeśli ktoś obił ci mordę, to znaczy, że ci się należało.
Nie ma sądów. Nie ma dziesięciu przykazań. Nie ma gadki o nie pożądaniu żony bliźniego swego. Co się tak gapisz?! Tak, pochodzę z grogu Kraka i jakoś nie narzekam. To twarda szkoła życia, ale wierz mi, nie chciałbym urodzić się gdzie indziej. Nasz świat jest prosty: albo ktoś mówi ci prawdę, albo strzelasz mu w łeb. Albo potrafisz udowodnić że jesteś mężczyzną, a;bo kopiesz kalendarz nim dożyjesz dwudziestki.
Dlatego Kraków się rozrasta, a ty szczasz na mój widok i kulisz za każdym razem, kiedy podniosę głos. Pochodzę z Krakowa i we mnie jest siła.
Jeśli spotkasz kogoś, kto wychował się i nasz, nie zadzieraj z nim. Nie próbuj go oszukać, ani okłamać. Nie próbuj być cwany. Nie warto.
Cechy (wybierz jedną z nich)
Urodzony morderca
Wyrzuciliby cię z Areny za szczególne bestialstwo. Wybierz sobie dowolny pakiet Umiejętności Wojownika. Wszystkie umiejętności w tej paczce posiadasz na poziomie +2.
Wiesz, zjadłem własnego psa
Budzisz grozę. Twój widok paraliżuje. Jeżeli udało ci się kogoś zastraszyć (test Morale przed walką), w walce z nim automatycznie wygrywasz Inicjatywę.
Zawzięty sukinkot
Mówią o tobie, że pociągniesz do grobu swojego zabójcę. To prawda. Jesteś uparty, twardy i nie popuszczasz. Raz w ciągu sesji, podczas wykonywania testu Umiejętności, zamiast wymaganego Współczynnika możesz użyć Charakteru.